Przejdź do treści

OWSIANE TARTALETKI Z KREMEM Z FASOLI

  • Przepisy

✨Owsiane tartaletki z kremem z fasoli✨

Tak, tak! Nie przecierajcie oczu ze zdziwienia!

Krem z białej fasoli idealnie słodziutki i kremowy pasuje jak ulał do świeżych truskaweczek i owsianej skorupki.

Przepis wegański, bez białego cukru z kategorii 🌸TAK ZDROWE ZE MOŻE ROBIĆ ZA ŚNIADANIE’ 🌸

Oto moja propozycja 🫶🏻

Cook time

30 min

Prep time

10min

Porcje

6 porcji

Składniki  – KREM FASOLOWY 🧁

  • 150 g białej fasoli🥚
  • 80g banana🍌
  • 3 daktyle
  • 20g masła orzechowego🥜
  • 50ml mleka sojowego

    1. Wszystko dokładnie blendujemy na gładką masę.

Składniki – OWSIANE KUBECZKI 🧁

  • 100g płatków owsianych
  • 80g banana🍌
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 1 łyżka oleju kokosowego

    1. Mieszamy razem składniki do powstania klejącej masy.
    2. Wyklejamy naszą masą foremkę na muffinki
    3. Pieczemy w 180 stopniach ok 20 min i zostawiamy do wystudzenia

Dodatki

  • Ulubione owoce sezonowe🍓
  • opcjonalnie owocową frużeline lub dżem.

Jak wypełnić tartaletki? 

1. Wystudzone tartaletki wypełniałam najpierw frużeliną (można pominąć) następnie kremem fasolowym i owocami.
2. Odstawiałam na 3-4 h do lodówki a całość posypałam posiekanym słodko słonym miksem orzeszków.

SMACZNEGO❤️

Zobacz inne przepisy

close

Dołącz do mnie!

Zapisz się do newslettera i bądź na bieżąco z promocjami i nowościami!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *