✨Owsiane tartaletki z kremem z fasoli✨
Tak, tak! Nie przecierajcie oczu ze zdziwienia!
Krem z białej fasoli idealnie słodziutki i kremowy pasuje jak ulał do świeżych truskaweczek i owsianej skorupki.
Przepis wegański, bez białego cukru z kategorii 🌸TAK ZDROWE ZE MOŻE ROBIĆ ZA ŚNIADANIE’ 🌸
Oto moja propozycja 🫶🏻
Cook time
30 min
Prep time
10min
Porcje
6 porcji
Składniki – KREM FASOLOWY 🧁
- 150 g białej fasoli🥚
- 80g banana🍌
- 3 daktyle
- 20g masła orzechowego🥜
- 50ml mleka sojowego
1. Wszystko dokładnie blendujemy na gładką masę.
Składniki – OWSIANE KUBECZKI 🧁
- 100g płatków owsianych
- 80g banana🍌
- 1 łyżka syropu klonowego
- 1 łyżka oleju kokosowego
1. Mieszamy razem składniki do powstania klejącej masy.
2. Wyklejamy naszą masą foremkę na muffinki
3. Pieczemy w 180 stopniach ok 20 min i zostawiamy do wystudzenia
Dodatki
- Ulubione owoce sezonowe🍓
- opcjonalnie owocową frużeline lub dżem.
Jak wypełnić tartaletki?
1. Wystudzone tartaletki wypełniałam najpierw frużeliną (można pominąć) następnie kremem fasolowym i owocami.
2. Odstawiałam na 3-4 h do lodówki a całość posypałam posiekanym słodko słonym miksem orzeszków.
SMACZNEGO❤️
Zobacz inne przepisy