Przejdź do treści

AKSAMITNY DYNIOWY TOFURNIK

  • Przepisy

✨DYNIOWY TOFURNIK✨

Hejka! Przychodzę dzisiaj z przypominajką przepisu NA FIT DYNIOWY SERNIK!

🔮MAKRO: 1/8 sernika to ok 180 kcal 6W/20W/10T🧬

Wegański, FIT, bez cukru i bez glutenu 😍! Nie bójcie się to nie oznacza ze bez smaku!

✨JEST PRZEPYSZNY✨

Oto moja propozycja 🫶🏻

Cook time

20 min

Prep time

10min

Porcje

2 porcje

Składniki  – SPÓD

  • mąka migdałowa 60g
  • maka bezglutenowa 60g
  • 40 g erytrytolu
  • 25g oleju kokosowego lub margaryny roślinnej
  • szczypta soli

Dodatki

  • xxx

Jak przygotować spód do tofurnika? 

  1. Składniki mieszam rękami na mokry piasek i wysypuje na spód małej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Trzymam w lodowce, zanim masa sernikowa będzie gotowa.

TIP- jeśli nie musi być dla Was fit i bez glutenu- zamieńcie mąki na zmielone ciasteczko korzenne lub herbatniki!🍪

Składniki  – MASA SERNIKOWA

  • 260g dyni po upieczeniu
  • 180g tofu
  • 300g jogurtu roślinnego
  • 20g budyniu lub skrobi ziemniaczanej
  • 1/3- 1/2 szklanki soku z cytryny
  • 150- 200g erytrytolu lub innego słodzidła (próbujcie do smaku! 😋)
  • łyżeczka przyprawy do piernika, szczypta soli

Jak przygotować masę sernikową? 

1. Wszystkie składniki blenduje na gładką masę i wylewam na spod.
2. Wstawiam sernik w kąpieli wodnej (na dno piekarnika wstawiam naczynie żaroodporne z wodą) do piekarnika nagrzanego do 160-170 stopni na ok 1h.
3. Wyciągam i odstawiam do ostygnięcia przed krojeniem!
4.Polałam całość rozpuszczonym kremem ciasteczkowym i posypałam ziarnami kakaowca 🤤❤️‍🔥

SMACZNEGO❤️

https://www.instagram.com/p/Cj5F_kCMZPb/

Zobacz inne przepisy

close

Dołącz do mnie!

Zapisz się do newslettera i bądź na bieżąco z promocjami i nowościami!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *