Przejdź do treści

INDYJSKIE TACOSY Z SOCZEWICY

  • Przepisy

✨TACOSY Z SOCZEWICY✨

Ostatnio jedna z Was przypomniała mi o tym przepisie, wiec przy nowym tygodniu i ja przyszłam Wam go przypomnieć!🥰

WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE, WYSOKOBIAŁKOWE PLACKI/TACOSY !

🔥Podstawa to WODA SOCZEWICA I SÓL (ale nawet nie wiem czy sól liczyć jako składnik 😅❓)

Ja zrobiłam je w wersji z przyprawą curry z miętowym jogurtem z groszkiem.🌱

Oto moja propozycja 🫶🏻

Cook time

20 min

Prep time

10min

Porcje

2 porcje

Składniki  1x

  • 1/2 szklanki soczewicy
  • 1 szklankę wody do namoczenia!
  • 2/3 szklanki wody
  • łyżeczka soli lub czubata łyżeczka przyprawy curry, ale może być mieszanka przypraw meksykańskich włoskich lub innych ulubionych

Dodatki

  • *opcjonalnie, ale polecam żeby były lżejsze- płaska łyżeczka proszku do pieczenia!

Jak przygotować tacosy? 

1. Soczewicę moczę w wodzie min 3-4h. Następnie dokładnie płukam na sitku.
2. Dodajemy 2/3 szklanki wody
3. DOKŁADNIE BLENDUJEMY
4. Doprawiamy dodając łyżeczkę soli lub czubatą łyżeczkę przyprawy curry, ale może być mieszanka przypraw meksykańskich włoskich lub innych ulubionych 🙂
5. Mieszamy i smażymy na lekko naoliwionej patelni z dwóch stron ok 2-3 min

SMACZNEGO❤️

Zobacz inne przepisy

close

Dołącz do mnie!

Zapisz się do newslettera i bądź na bieżąco z promocjami i nowościami!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *